Activiteiten

Straks in Olifant Wereld.

Virtuele safari

Om de bezoeker een indruk te geven hoe de olifanten in de natuur leven hebben we een virtuele safari samengesteld. In een elektrische safariwagen rij je met 9 personen en de chauffeur/gids over de hobbelige zandpaden door 4 verschillende nationale parken in Afrika en Azië. Als eerste rijden ‘de toeristen’ in Afrika over de savanne, waar een kudde olifanten aan het foerageren is.
De kleine olifantjes spelen met elkaar en de matriarch houdt alles in de gaten. Na ongeveer 6 minuten rijdt de safariwagen langs een waterpoel, waar een groepje olifanten hun dorst lessen en zich onderdompelen in het verkoelende water. Daarna rijdt de safariwagen naar Azië, waar we in een bosgebied olifanten tussen de bomen en struiken zien. Even verderop komen we op een grasland, waar de olifanten met elkaar stoeien, knuffelen en grazen. De kleine olifantjes spelen met elkaar of blijven dichtbij moeder. Vervolgens rijden we naar een rivier, waar de olifanten verkoeling zoeken, onder water dompelen of zich helemaal nat spuiten. Na ongeveer 20 minuten is de safari afgelopen.

Films over olifanten

In de olifantjes weeshuizen op Sri Lanka, in Kenia en in Zambia worden weesolifantjes, van soms enkele weken oud, die hun moeder en kudde zijn kwijt geraakt, opgevangen en verzorgd. De opvoeding neemt enkele jaren in beslag, maar als ze sterk genoeg zijn, gaan ze terug naar de natuur en sluiten zij zich aan bij een in het nationale park levende kudde. Hiervan zijn films gemaakt, die in het filmtheater te zien zijn.

Evenementen

Dichtbij de ingang is een grote zaal van 36 x 40 meter, waar ten minste eens per maand een evenement georganiseerd zal gaan worden. De evenementen die nu gepland staan zijn:
 • Januari: Verkiezing van het Olifant Beschermingsproject van het jaar
 • Februari: Vakantiebeurs: Op safari (allemaal diervriendelijke vakanties)
 • Maart: Voorjaars-Verzamelbeurs
 • April: Nationaal onderzoek Olifantenbescherming
 • Mei: Kampioenschap Matriarch
 • Juni: Olifant Filmfestival
 • Juli: Fotowedstrijd
 • Augustus: World Elephant Day
 • September: Olifant Evenement
 • Oktober: Wereld Dierendag – Wildlife event
 • November: Verzamel weekend
 • December: Olifanten in Kerstsfeer

Verjaardagen, recepties en presentaties

Door de week en de weekenden dat er geen evenement is, wordt de evenementsruimte door schuifwanden in 4 kleinere zalen van 18 x 20 meter verdeeld. Door 1 wand weg te laten ontstaat een zaal van 40 x 18 of 20 x 36 meter. Een ideale omgeving voor verjaardagen, trouwfeesten, jubilea, recepties, vergaderingen, presentaties enz. Naast een deel van de evenementsruimte is het tevens mogelijk om het filmtheater en/of de Tropische Tuin (gedeeltelijk) erbij te huren. Afhankelijk waar de zaal voor gebruikt gaat worden en het aantal personen die komen, kunnen ronde of langwerpige tafels ingezet worden, evenals verschillende stoelen: standaard, met zachte kussens, met of zonder armleuningen enz. Ook het plaatsen van een bar, videoscherm, speciale verlichting en nog veel meer behoort tot de mogelijkheden. Bij presentaties kan gebruik worden gemaakt van een videoscherm van 20 meter breed. Door het gebruik van meer beamers kunnen ook 2 of 3 beelden naast elkaar geprojecteerd worden. Een arrangement kan gecombineerd worden met een bezoek aan de informatieruimte en kunstcollectie, door een speciale rondleiding op maat. Olifant Wereld biedt een uniek decor voor een lezing, symposium of workshop. De Tropische Tuin, het theater en de evenementsruimte bieden in totaal ruimte voor 500 personen. Een lezing, symposium, congres of workshop kan compleet verzorgd worden, met faciliteiten en catering. Bij aanvragen voor reserveringen krijgen Wereldburgers (onze achterban) een voorkeursbehandeling.

Tropische tuin

Bezoekers kunnen in de Tropische Tuin terecht voor een kopje koffie, thee, vruchtensap of frisdrank.

Er is volop keuze in koude en warme dranken, snacks en lunchmaaltijden. De Tropische Tuin wordt ingericht met veel tropische platen en bloemen, zoals orchideeën. De Tropische Tuin kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden, o.a. voor de bezoekers van Olifant Wereld om te ontspannen, iets drinken of iets eten. 

Winkel

In de olifantenwinkel zijn beeldjes en grotere beelden van olifanten te koop, in veel verschillende soorten materiaal en in vrijwel alle maten. Van klein tot heel hoog. Daarnaast zijn er gebruiksartikelen met olifant- afbeelding, schilderijen, aquarellen, wanddoeken, houtsnijwerk, T-shirts, boeken enz. Voor jezelf als aandenken of omdat je het mooi vindt, maar ook als cadeautje voor iemand anders.