Kenniscentrum

Olifant wereld

een educatief informatiecentrum

Olifant Wereld wordt een educatief informatiecentrum. In het gebouw van Olifant Wereld beleef je de wereld van olifanten. Om het bezoek aan Olifant Wereld voor verschillende doelgroepen interessant te maken, vinden er een aantal verschillende activiteiten plaats. Het gaat erom dat bezoekers tijdens hun bezoek betrokken raken bij het leven -en overleven- van de olifanten.  

Met Olifant Wereld kunnen we de bedreigingen en de problematiek onder de aandacht brengen van beleidsmakers in olifantlanden. 

Door samenwerking met andere beschermingsorganisaties kunnen we meer voor de olifanten betekenen. De inkomsten die uit Olifant Wereld worden gegenereerd, zijn bestemd voor de bescherming van de olifanten.

Exposities

Regelmatig zullen thema-exposities worden georganiseerd. Deze exposities bestaan uit beelden, schilderijen/aquarellen en foto’s. Een thema-expositie wordt 4 tot 6 maanden tentoongesteld (afhankelijk van de belangstelling). De meeste thema-exposities worden na enkele jaren herhaald, uitgebreid met nieuwe kunstwerken en een uitgebreider verhaal.

Activiteiten

Olifant Wereld heeft 2 lagen: op de bovenverdieping zijn Het Leven van de Olifant, de Kunsthal, de Evolutie-ruimte en de Beschermingshal te vinden. Beneden is de Virtuele Safari, de Evenementsruimte, het Filmtheater, de Tropische Tuin en de Olifantenwinkel te vinden. 

Bescherming is het doel

De bescherming van de olifanten is eigenlijk het doel van de exposities en activiteiten bij Olifant Wereld.
In de beschermingshal wordt een overzicht gegeven van het verloop van de populatie olifanten in de afgelopen jaren. Er wordt laten zien wat er aan bescherming van de olifanten gedaan wordt en wat er nog meer gedaan zou kunnen worden. Er komen directe videoverbindingen met de olifantjes in de weeshuizen en er is een mogelijkheid om virtueel een babyolifantje een flesje melk te geven. In het laatste gedeelte laten verschillende beschermingsorganisaties zien, wat zij aan de bescherming van de olifanten doen, waar je (als
je dat wilt) informatie kunt krijgen over hun werk en wat zij in de afgelopen jaren bereikt hebben.